Duiken & activiteiten

Duiken en activiteiten

Duiken
De nummerplaten van de auto’s op Bonaire zeggen het al: “Divers Paradise".
Bonaire behoort bij de top 5 van beste duik locaties in de wereld. Het is wellicht de enige plaats ter wereld waar shore-diving vrijwel overal langs de kust kan plaatsvinden. Honderden duikstekken, gemarkeerd met een gele steen, kristalhelder water waar die bijzondere, tropische onderwaterwereld ligt: schildpadden, dolfijnen, baracuda’s, kleine garnaaltjes, schitterend koraal…. Het is er allemaal met toegankelijk duiken. Het koraal rif bij Bonaire is beschermd en duikers vanuit de hele wereld komen naar Bonaire om dit stuk natuur op zijn best te aanschouwen.
Naast shore-diving zijn er zeer professionele duik-operators die ook boot- en nachtduiken bieden. Er wordt zelfs een duik aangeboden aan de wilde oostkust!
Op Hamlet Oasis Resort worden de duikfaciliteiten verzorgd door “Dive Friends Bonaire”- met hoge kwaliteitsstandaarden, zij bieden duikfaciliteiten vanaf verschillende locaties op Bonaire.
Geen duikbrevet? Geen probleem, vraag er naar ons 10% kortingsvoucher op de basiscursus “Open Water Diver”. Autohuur kunnen wij voor u regelen tegen lokaal tarief.
Watersport
Voor wie van watersporten houdt: er zijn boten te huur, parasailing, waterskiën, windsurfen en kajakken. Bij Lac Bay is het geweldig windsurfen en het is ook mogelijk te kajakken door de mangroves. Zwemmen kan overal worden gedaan, op alle kuststroken, behalve op de noordkust van het eiland waar de zee te ruw is om te zwemmen.
Natuur
Bonaire biedt een fantastische natuur! Te zien over het hele eiland maar met name in het National Park Washington Slagbaai, een uniek natuurgebied waar u kunt genieten van flamingo’s, leguanen en nog veel meer flora en fauna. Er is een lange of korte tour (scooters mogen niet in het park). De toegang is niet gratis.
Aan de andere kant van het eiland is de ruwe zee, waar de hoge golven op de rotsen slaan. Als u er heen gaat weet dat er veel onverharde weggetjes zijn. Verder de Flamingo Sanctuary, Solar Salt Works, Donkey Sanctuary, Lac Cai met zijn heuvels van schelpen (concha’s) etc. Ook hier: vraag voor meer informatie en bekijk de brochure in uw appartement.

(klik op foto om te vergroten)

Snorkelen

Ontdek met snorkelen de adembenemende riffen, oog in oog met de mooiste en meest kleurrijke vissen. Voor degenen die niet willen duiken is het een prima alternatief. Er zijn verschillende mogelijkheden: een snorkeltrip met een de boot, de vele snorkelplaatsen langs de kust waar u zo het water in kunt (mits in bezit van eigen snorkelspullen), met de watertaxi naar Klein Bonaire met zijn vele prachtige snorkelgebieden. Vraag voor meer informatie!

Watersport

 

Voor wie van watersporten houdt: er zijn boten te huur, parasailing, …..kajakken. Bij Lac Bay is het geweldig windsurfen en het is ook mogelijk te kajakken door de mangroves. Zwemmen kan overal worden gedaan, op alle kuststroken, behalve op de noordkust van het eiland waar de zee te ruw is om te zwemmen.

Natuur

 

Bonaire biedt een fantastische natuur! Te zien over het hele eiland maar met name in het National Park Washington Slagbaai, een uniek…..flamingo’s, leguanen en nog veel….

Aan de andere kant van het eiland is de ruwe zee, waar de hoge golven op de rotsen slaan. Als u er heen gaat weet dat er veel onverharde weggetjes zijn. Verder de Flamingo Sanctuary, Solar Salt Works, Donkey Sanctuary, Lac Cai met zijn heuvels van schepen (concha’s) etc. Ook hier: vraag voor meer informatie en bekijk de brochure in uw appartement.