Bonaire

Bonaire

Hamlet Oasis Resort ligt in de noordelijke hotel-rij en heeft een mooie tropische tuin. Het ligt 5-6 km van het centrum van Kralendijk en 10 minuten rijden vanaf de luchthaven. Er is een gemakkelijke toegang tot zee om te zwemmen, snorkelen of te duiken – slechts enkele passen verwijderd!

 

cactud

Algemene informatie

Geografie:

Bonaire is het meest oostelijke eiland van de Nederlandse Antillen. Het ligt  138 km ten oosten van Aruba en 48 km ten oosten van Curacao. Het eiland is 288 km2. Het hoogste punt is de Brandaris (239 meter).

Klimaat:

gemiddelde temperatuur is 28 gr Celsius

 

Tijdverschil met Nederland is 5 of 6 uur afhankelijk van de zomer- of wintertijd in NL

Taal: Nederlands is de officiële taal, lokaal: Papiamento; Engels en Spaans worden ook veel gesproken.

Bevolking: + 19.500 mensen

Geld: De officiële munteenheid van Bonaire is de Amerikaanse Dollar.

Toeristenbelasting:  is US $ 6.50 per persoon per nacht

Activiteiten: duiken, snorkelen, kajakken, moutainbiken, windsurfen, Eco-touring, vogels bekijken, wandelen, paardrijden, diepzee - en bot vissen, zeilen, boottochten, parasailing etc.

Bezienswaardigheden: Flamingo Sanctuary, Flamingo kolonies in de buurt van het Goto-meer, Historische Nederlandse gebouwen, slavenhuisjes, Solar Salt Works, ezels in het Donkey’s Sanctuary, Washington Slagbaai National Park, Museum Bonaire, Marine Park, de vuurtoren Willemstoren, Rincon, Klein Bonaire, Lac Bay en Lac Cai, Arawak Indiaanse rotstekeningen bij Boca Onima, Seru Largoe en nog veel meer.

Winkelen en eten: in het centrum van en rondom Kralendijk kunnen bezoekers de vele boetiekjes, winkels, supermarkten, banken, restaurants en bars vinden. Er is een grote keus aan restaurants: Internationaal, Lokaal, Vis en zeevruchten, Italiaans, Gourmet, Chinees, Indonesich en Fast Food.

Vervoer: te huur auto’s, jeeps, pick-ups, scooters, bromfietsen, fietsen en boten.

Elektriciteit: 127/220Volt, 50 cycli